For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

تحليل فراواني و شدت خشكسالي هواشناسي استان اصفهان

سلطاني كوپائي سعيد، مدرس رضا،  مجله منابع طبيعي ايران - دانشگاه تهران ، سال 59، شماره 1، صفحه15- 26

چکیده:

خشكسالي پديده اي اقليمي است كه اثرات آنرا مي توان نه تنها در مناطق خشك و نيمه خشك بلكه گاهي در منطقه مرطوب نيز مشاهده كرد. به منظور كاهش اين اثرات خشكسالي را بايد به صورت كاملاً علمي و در چهار چوب صحيح مطالعه كرد. از آنجا كه خشكسالي يك پديده هيدرولوژيك است، به منظور   بررسي آن مي بايست از روشهاي مطالعه پديده هاي هيدرولوژيك استفاده كرد زنجيره ماركف يكي از مدلهاي   مهم و كلاسيك استوكاستيك است كه كاربرد زيادي در هيدرولوژي و هواشناسي دارد. در اين مطالعه به منظور تهيه نقشه احتمال وقوع خشكسالي، در22 ايستگاه استان اصفهان وضعيتهاي بدست آمده از روش گيبز و ماهر به عنوان زنجيره ماركف در نظر گرفته شده و دوره بازگشت آنها براي هر ايستگاه بدست آمد. سپس با استفاده از روش كريجينگ معمولي نقشه دوره بازگشت خشكسالي استان اصفهان ترسيم گرديد.

Journal Papers
ماه: