For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

استفاده از مدل دبي هاي آستانه جهت بررسي تغييرات فصلي جريان هاي كم (مطالعه موردي رودخانه هليل رود)

سرحدي علي، سلطاني كوپائي سعيد، مدرس اسفه رضا، مجله علوم آب و خاك ( علوم و فنون كشاورزي و منابع طبيعي) - دانشگاه صنعتي اصفهان ، سال 12، شماره 46، صفحه337- 348

چکیده:

بررسي وقايع جريان هاي كم و دانستن ويژگي هاي آن در مطالعات هيدرولوژيكي بسيار با اهميت مي باشد. در تحليل ريسك و فراواني وقوع كم آبي، معمولاً دبي هاي پيك سالانه در نظر گرفته مي شوند. با اين وجود در طول سال وقايعي وجود دارند كه بعلت كوچكتر بودن ابعاد آنها نسبت به دبي پيك كم آبي هر چندكه از ريسك بالائي برخورداراند، ناديده گرفته مي شوند. اما اين حالت وقتي كه از مدل سري مقادير جزئي PDو يا مدل   OT استفاده مي كنيم برطرف مي شود. در اين مطالعه دبي جريان كم 7 روزه به منظور تحليل فراواني و بررسي تغيرات فصلي جريان هاي كم مورد بررسي قرار گرفت. پس از تحليل فراواني 14 ايستگاه مورد مطالعه دبي با دوره بازگشت 2 ساله بعنوان سطح آستانه براي هر ايستگاه در نظر گرفته شد و مقادير پائئين تر از آستانه به عنوان تعداد وقايع كم آبي(t)? جهت بررسي تغيرات فصلي با استفاده از دو روش گرافيكي مورد تحليل قرار گرفت. نتايج بدست آمده نشان داد كه تنها دو فصل داراي وقايع مهم كم آبي در منطقه مورد مطالعه وجود دارد و در ساير اوقات سال تعداد وقايع پائين تر از آستانه ناچيز است. و در نهايت بر همين اساس حوزه مورد بررسي به دو گروه همگن فصلي از نظر تغيرات جريان كم تقسيم شد.

Journal Papers
ماه: